Onze gin keuze toegelicht

09
dec
2014

Gin is een populaire drank die wij tegenwoordig veel schenken. Graag vertel ik jullie waarom ik voor deze merken heb gekozen.

Tanqueray

Tanqueray is een gin met een frisse heldere smaak met in de afdronk een beetje de smaak van citroen. Deze Gin afkomstig uit Londen en is ontwikkeld door Charles Tanqueray die de Gin naar zichzelf heeft vernoemd. Na een grote opmars in de VS heeft deze Gin de rest van de wereld verovert met zijn opvallende typische groene fles in de vorm van een cocktailshaker.

Bombay Sapphire

Bombay Sapphire is een zachte Gin wat nu onze schenk Gin is. Deze Gin is toegankelijk want deze is niet zo scherp en makkelijk te verwerken in mixed drankjes en cocktails. Wel heeft hij vele smaken in zich van zoethout, koriander en citroenschil. De ontdekker van deze Gin in Thomas Dakin die vele dranken en soorten Gin op zijn naam heeft staan.

Hendrick’s Gin

Hendrick’s Gin is voor de liefhebbers en hipsters onder ons. Deze zeer goede Gin wordt gedronken met komkommer om de smaak een nog betere dimensie te geven. De Gin wordt gemaakt in Schotland door een familiebedrijf en heeft een zeer stoer uiterlijk.

U keuze?

Met een klein beetje extra informatie heb ik je misschien wel nieuwsgierig gemaakt naar onze Gin’s. Er is nog veel te vertellen over de Gin met do’s en don’ts met deze drank. Wil je meer weten kom gerust eens langs.

tot snel, misschien met een Gin tonic?

Paul